HTML

SztyuviDubidú

Friss topikok

  • sztyuvidubidu: Hahhha koszonom, jogos...ido kozben megkaptam az OFF napom holnapra is, igy lehet ihlet is tarsul ... (2015.10.06. 16:58) Pihenőpálya

Címkék

Nézzük csak, merre is ballagok szeptemberben...

2014.08.26. 00:42 sztyuvidubidu

2014-08-25_21_33_28_1409005846.png_1027x1025

Nem rossz, nem rossz...

Bizony, szerintünk ugyan kicsit megkésve, de végre ma kijött a szeptemberi roszter...avagy hova is repít minket a kötelesség és kalandvágy. Gondoltam gyorsan össze is dobok egy kollázst a következő havi menüről. Bemelegítésnek mindjárt ott virít egy hosszú, többszektoros járat: Dubaj -Kuala Lumpur - Melbourne - Kuala Lumpur -Dubaj. Kezdésnek nem rossz! Azért sem, mert Kuala Lumpurban már jártam 2 hete, de mint tudjuk a jóból sosem elég. Ezt úgy tűnik a rosztergyárosok is megszimatolták, és kettővel megszorozva még egy Ausztrál ínyencséget is bedobtak a kettő közé. Örök hálám üldözze ezért őket!

A következő állomás egy olyan hely, ahová már jó ideje szeretnék eljutni. Persze, sok ilyen van, de ez a bakancslistám egészen elején szerepel. Van is egy barátom erről a helyről...igaz az évek alatt megkopott, én pedig felnőttem hozzá...de a gyerekkorom egy részét figyelemmel kísérte, az én barna, gombszemű, kissé szőrös ajándék Misa mackóm, egyenesen a kaviár és vodka nagyvárosából, a napfényes Moszkvából. Usánkát és tundrabugyit bekészíteni, Oroszország, jövök!!!

A következő nagy falat nem éppen a csillogásról és fényűzésről szól, de egy világutazónak ezt is látnia kell. A 15 millió főt számláló bangladesi főváros, Dhaka, ugyanis nem csak a világ egyik legnagyobb városa, de a mecsetek és a riksák túlnépesedett világvárosaként is ismert. Kíváncsian várom, hogy megtapasztaljam a dubaji kettősség után azt a nyüzsgő várost is.

Amikorra onnan hazaérek, úgy döntöttek a fejem fölött, hogy elballagtatnak. Bizony, végre letelik a féléves próbaidőm, és szerény csinnadratta közepette kezembe nyomják a "sztyuvi-diplomát" az Emirates Aviation University nagytermében. Ez azt is jelenti, hogy szabadidőmben már elhagyhatom az óriáshomokozót (Dubajt). Akár haza is látogathatnék, ám ez egyelőre pihenőpályás álom,  hiszen nincs 3-nál több összefüggő napom, és az vajmi kevés lenne egy fél éves beszámolóhoz, pláne hogy mindenkit jól össze-vissza ölelgethessek otthon. Lényeg a lényeg, még mindig várom, hogy adjanak legalább egy hét szabadságot.

Addig viszont a szusszanás és ballagás után visszatérek (immár harmadjára) Ausztráliába, és meglátogatom Sydney-t. Úgy tűnik szeretnek engem a kenguruk földjén, én pedig cseppet sem panaszkodom, mert biztos vagyok benne, hogy Brisbane után Melbourne és Sydney is csodás lesz. Mellesleg pótolnivalóm is van a "kis szigeten", hisz futócipővel még nem trappoltam ausztrál talajon. Bizony, 3 hónap kihagyás és null kilométer után újra nyúlcipőben tűnök fel a világ különböző pontjain. Ezek után merje nekem bárki állítani, hogy a futás unalmas! :)

Miután kifutottam magam a messzi Ausztráliában, már csak egy finomsággal kecsegtet a szeptember, mégpedig egy európai desztinációval. Már-már kezdtem azt gondolni, hogy a rosztergyárosok Manchesterbe akarnak költöztetni (3 hónap, 3 Manchester), mire felbukkant a roszterem végén a "világ műhelyeként" is emlegetett angol város, Birmingham.  Itt töltötte gyermekéveit a Gyűrűk ura írója, Tolkien, majd a város amúgy is rendkívül színes közösségét jó ideig tovább tarkította a más műfajban jeleskedő Ozzy Osbourne is. Ennél persze biztosan több rejlik Birminghamben, de azt az 1-napos villámlátogatásom után osztom meg veletek. Most pedig elköszönök, holnap ilyenkor már Lahore vár (egy gyors és remélhetőleg fájdalommentes pakisztáni turnarounddal (oda-vissza úttal), utána pedig körbenézek Jakarta "külvárosában", Tangerangban. És bizony jólnevelt "futólány" lévén oda is viszem a nyúlcipőimet ;)

 

Jó éjt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sztyuvidubidu.blog.hu/api/trackback/id/tr846635961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása